När jag är sugen på choklad brukar jag göra egna chocolate chips. De är superlätta att göra och för mig smakar de lika bra som vanlig choklad. Till och med bättre faktiskt.
Chocolate Chips 1 burk
· 50g kakao
· 1-2 msk kokosolja
· 2 msk agave
· 2 tsk vaniljextrakt
Smält kokosolja på mycket svag värme. Massan löses upp nästan direkt. Blanda i agave, och vaniljextrakt och rör om. Tillsätt kakaon och blanda till en massa. Fortsätt blanda tills du har fått en stor kakaoklump.
Lägg ut bakblåtspapper på en skärbräda och lägg över chokladmassan på bakplåtspappret. Lägg ännu ett bakplåtspapper över massan och kavla ut till ungefär 2-3 millimeter med en kavel. Kyl i frysen i ca 30 minuter.
Klipp sedan, alternativt bryt, sönder den nu kalla kakaoplattan till lagom stora chocolate chips-bitar. Förvara i en burk i kylskåpet.
Kan man använda honung istället för agave tror du? :)
SvaraRaderaDet funkar bra :)
Radera