onsdag 18 januari 2012

Pasta Puttanesca



Ibland kommer man hem sent och vill bara ha mat NU. Då är den här pastan perfekt.

Pasta Puttanesca                                                                            4 portioner


Tomatsås:
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkade chiliflingor
  • 1 burk fint krossade tomater (400g)
  • 2 tsk kapris
  • 4 st krossade oliver + extra till servering
  • Färsk persilja, stjälkar och blad
  • Citron
Tillbehör: pasta, parmesanost, kyckling

Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Pressa över vitlöksklyftorna och häll på den torkade chilin. Den här tomatsåsen blir ganska stark så minska på vitlöken och chilin om du vill ha en lite svagare version.

Låt vitlöken och chilin stekas en liten stund i oljan. Tillsätt därefter de finkrossade tomaterna. Hacka både stjälkarna och bladen från persiljan och tillsätt det i såsen, spara några av bladen till garnering.
Tillsätt nu också 2 tsk kapris. Hoppa inte över kaprisen bara för att du tror att du ogillar den, den ger viktig smak i den här rätten och du kommer inte ångra att du använt den.
Pressa fyra oliver i vitlökspressen (glöm inte att ta bort eventuella kärnor) ner i tomatsåsen. Låt nu alltsammans puttra på svag värme i 5-10 minuter.

Servera såsen rykande het med pasta och parmesanost.


Den klassiska Italienska pastan gjort på lite annorlunda sätt. Serverad med grillad kyckling blir det en riktig snabbrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...