Dagens frukost blev en härligt stor skål med vaniljgröt, granatäpple, vindruvor och ananas.
Vaniljgröt med tropisk känsla
Till en person:
· 3-3½ dl vatten
· 1 msk linfrön
· Lite salt
· 1 dl sojamjölk
· 1/4 granatäpple, kärnorna
· Vindruvor
· Ananas, färsk eller i burk
Lägg gryn i en stor skål med hög kant. Tillsätt vatten, linfrön och salt. Blanda om och ställ i mikron i 3-4 minuter. Akta så att gröten inte kokar över inne i mikron. Låt sedan gröten svalna och svälla, utan omrörning. Ställ i kylskåp över natten.
På morgonen: lägg gröten i en kastrull och fyll på med sojamjölk. Koka gröten till en krämig, nästan fluffig konsistens. Toppa med granatäpplekärnor, vindruvor och ananas.
Jag gör alltid i ordning två portioner vaniljgröt på samma gång, och ställer i kylskåpet. Så kan jag bara koka upp grynen med lite sojamjölk när jag vill ha gröt.
Mm, vad smaskigt recept!
SvaraRadera