torsdag 19 januari 2012

Vaniljgröt med granatäpple, vindruvor och ananas

 
Dagens frukost blev en härligt stor skål med vaniljgröt, granatäpple, vindruvor och ananas.  
 
Vaniljgröt med tropisk känsla
 
Till en person:
·         1 dl havregryn (eller en blandning av havre- och råggryn)
·         3-3½ dl vatten
·         1 msk linfrön
·         Lite salt
·         1 dl sojamjölk
·         1/4  granatäpple, kärnorna
·         Vindruvor
·         Ananas, färsk eller i burk
 

Lägg gryn i en stor skål med hög kant. Tillsätt vatten, linfrön och salt. Blanda om och ställ i mikron i 3-4 minuter. Akta så att gröten inte kokar över inne i mikron. Låt sedan gröten svalna och svälla, utan omrörning. Ställ i kylskåp över natten.

På morgonen: lägg gröten i en kastrull och fyll på med sojamjölk. Koka gröten till en krämig, nästan fluffig konsistens. Toppa med granatäpplekärnor, vindruvor och ananas.

Jag gör alltid i ordning två portioner vaniljgröt på samma gång, och ställer i kylskåpet. Så kan jag bara koka upp grynen med lite sojamjölk när jag vill ha gröt.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...