fredag 20 januari 2012

Banana Split - En lyxfrukost


Banana Split                                                                                     2 portioner

  • 2 bananer
  • Kakao nibs
  • Mandlar
  • Kokosmjölksmassa*
Chokladglass:
  • 1 fryst banan
  • Kakao
  • ½-1 dl kesella
Jordgubbssås:
  • Frysta jordgubbar
  • 1 msk linfrön
Chokladsås:
  • Chocolate chips
  • 2-3 msk sojamjölk
Dela bananerna på längden och lägg i två skålar/ på tallrikar. Tag fram den frysta bananen och kör i mikron i 30 sekunder. Mosa och blanda med kakao och kesella. Värm de frysta jorgubbarna i mikron och mosa. Tillsätt lite linfrön.
Gör en chokladsås av chocolate chips och sojamjölk genom att smälta chokladen i mjölken i en liten kastull på låg värme.
Skeda upp chokladglass ovanpå de delade bananerna. Häll över jordgubbssås och chokladsås. Toppa med kokosmjölksmassa.

*Kokosmjölksmassa är den fasta massa som man får ur kokosmjölkburken då man ställt den i kylskåpet (kokosmjölk med 20% fetthalt). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...