måndag 9 januari 2012

Sallad med rödbetor, morot och broccoli

Så här i början av januari är det många som försöker äta hälsosamt. Oavsett om det är på grund av nyårslöften eller inte så är det skönt att få en fräsch start på det nya året. Mer frukt och grönt innebär mer energi, och vem vill inte starta det nya året full med energi för alla utmaningar som komma skall. Här är en enkel sallad med alla regnbågens färger.Röd Regnbåge - Röd sallad med rödbetor, morot och broccoli
En sallad som till en början har regnbågens alla färger, men som när man blandar den blir härligt rödfärgad av rödbetorna. Salladen är lika god varm som kall.

Ingredienser:
·         3 morötter
·         3 rödbetor, okokta
·         2 msk olivolja
·         Salt
·         3 stora bitar broccoli, fryst eller färsk
·         2 små tomater
·         1 dl majs
·         Ev soltorkad tomat, blötlagd

Ugnsrosta morötterna och rödbetorna. Värm ugnen till 225 grader. Skala och dela morötter och rödbetor i mindre delar. Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blir mjuka, cirka 30 minuter.

Skär broccolin i mindre bitar och lägg i en skål. Häll över olivolja och salt. ”Massera” in oljan i broccolin med händerna. Det blir lite kletigt, men ger otroligt mycket smak åt broccolin.

Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen med broccolin, häll också i majs. Lägg till sist i de rostade morötterna och rödbetorna.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...